25.9.2013

Lotta Ingmanin näyttely "New Paintings"

TM-Galleria 11.9-29.9.2013















Lotta Ingman kuuluu maamme kiinnostavimpiin nuoriin maalareihin. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hänen personnallinen maalaustyylinsä herätti mielenkiintoa jo hänen ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään Kuvataideakatemian galleriassa vuonna 2008 sekä lopputyönäyttelyssä Kuvan kevät vuonna 2010. Hänellä on ollut lisäksi aiemmin yksityisnäyttely muun muassa Galerie Forsblomilla.

Näistä ajoista hänen tekniikkansa on edelleen kehittynyt ja kypsynyt samalla, kun maalausten koot  ovat kasvaneet. Isompi koko antaa väreille ja pensselinvedoille enemmäm tilaa ja näyttävyyttä. Ingmanin uusi näyttely New paintings sopii erinomaisesti Taidemaalariliiton TM-gallerian. Gallerian täyttää sarja maalauksia, joita ilmava ripustus tukee. Ingman keskittyy tutkimaan värien merkitystä ilmaisumahdollisuuksia. Hän keskittyy maalauksen perusteisiin eli väriin ja muotoon. Maalaukset on nimetty käytettyjen värien perusteella. Sommittelun taustalla on geometrinen rakenne, jota toistuvat siveltimenvedot toteuttavat, mutta jonka spontaani, ekspressiivinen ja läpikuultava toteutus samalla kätkee.

Ingmanin tyylille on ominaista abstrakti muotokieli ja värin keskeinen merkitys. Hän käyttää tyypillisesti reippaita siveltimen vetoja, jotka näyttävät satunnaisilta, mutta ovat tarkkaan harkittuja. Muutamalla vedolla hän saa esille tavoittelemansa rakenteen. Uusissa maalauksissa väri on entistä läpikuultavampaa - jopa akvarellinomaista - ja tuo siten uuden elementin hänen teoksiinsa. Läpikuultava väri ja eräissä maalauksissa kuten Pourpre laventunut pensselin käyttö saavat maalausen pinnan väreilemään optisesti aivan uudella tavalla. Tuloksena on leikillistä ja värikylläistä maalaustaidetta. Ingman on ehdottomasti seuraamisen arvoinen taiteilija joka on löytänyt oman persoonallisen tyylinsä.











 
 

1 kommentti:

  1. mielenkiintoinen kirjoitus ,kiva kun kirjoitat taiteesta. käy ihmeesssä myös katsomassa 13 är ett lyckotal näyttely 13 ruotsalaisesta taiteilijasta gumbustrand konst och formissa, hienoja tekijöitä.

    VastaaPoista